Posted on

Otroška kolesa so izdelana posebej za malčke, najdete pa jih na tej povezavi otroško kolo na enduro.si/otroska-kolesa/. Enduro kolesa so izjemno kakovostna in varna za vašega otroka. Izberite le pravi model in velikost zanj, ker so zelo različna, prav zaradi tega, ker so otroci precej različni v rasti in velikosti ter tudi po teži. Ni dobro, da je kolo preveliko ali premajhno, ker je lahko nevarno za voziti. Kakovostna otroška kolesa imajo trden okvir iz jekla ter dobro vzmetenje za udobno vožnjo. Opremljan so s svetili in ostalimi svetlobnimi znaki, da je otrok na cesti viden.

otroška kolesa

Otroška kolesa so izdelana iz lahkega aluminija, da so čim lažja za voziti za otroka. Morate pa vedeti, zakaj bo otrok kolo potreboval. Če se bo vozil le po mestu, mu izberite mestnega s pnevmatikami za cesto. Če pa se bo vozil po neravnem terenu, makadamu, hribih in podobno, pa mu kupite takega, ki imajo ojačan okvir in velike napihljive pnevmatike za grob teren, da ne zdrsujejo. Taka otroška kolesa so gorska in največkrat niso opremljena za mesto in če se bo vozil tudi po mestu, ga posebej opremite s svetlobnimi znaki.

Ko kupujete otroška kolesa, se morate zavedati, da je treba otroka zaščititi, zato nikar ne pozabite na čelado v prvi vrsti ter ščitnike za komolce ter kolena. Če pa bo otrok hotel izvajati vragolije s kolesom, potem mu kupite posebej za to prirejeno in ojačano kolo.

Ker se bližajo prazniki in si morda vaš otrok želi lastno prevozno sredstvo mu prisluhnite, kakšno bi rad imel in mu kupite takega, ki si ga res želi. Ni treba, da je super skrivnost, raje ga vzemite s seboj ali na internetu naj pokaže, kaj mu je zares všeč. Ko bo kolo dobil, bo to še vedno veliko veselje in presenečenje. Nikoli pa ne varčuje na kakovosti kolesa pri otroku, saj so zdaj veliki popusti in si ga lahko vsak privošči.