Posted on

Ni prijetno, ko nas doleti kakšna bolezen ali kakšne bolečine. Nekaj si lahko preberete tudi tukaj https://bolezni-ven.si/laserska-operacija-krcnih-zil/. Še huje pa je, ko moramo na kakšno operacijo, ker druge pomoči naš zdravnik ne najde. Tako je tudi največkrat z žilami. Pravimo jim krčne žile, ki ni druge opcije, kot operacija, če hočemo popolnoma ozdraveti.

Če še niste nikoli imeli bolezen krčnih žil, lahko nekako rečete hvala bogu. Ni prijetna situacija, saj se zgodi samo na spodnjih okončinah oziroma nogah. Noge oziroma spodnje okončine nam začnejo močno otekat, pojavijo se bolečine ter krči. Tukaj je operacija nujna, če nočemo kasneje dobite kronični razjed goleni, kar pa pomeni še hujše bolečine. Zato, ko se pojavijo krčne žile, čim prej obiščite svojega zdravnika, kar bo on ukrepal in vas poslal dalje na pregled ter tudi operacijo. Cilj same operacije krčnih žil je, da trajno izločijo bolezensko spremenjene vene. Danes večino vse operacije izvajajo lasersko, kar je velika prednost celotne operacije. Moramo vedet, da vse operacije, ki se danes izvajajo lasersko, so dosti bolj obnesejo, ter hitreje bolniki okrevajo in imajo manjše rane. Tako je tudi tukaj pri krčnih žilah, bolnik dobi lokalno anestezijo, kar je manjša tveganost za kakšne zaplete, kot pri splošni anesteziji. Med samo operacijo uporabljajo tudi ultrazvok, da zdrave žile ostanejo ne prizadete oziroma ne dotaknjene. Tudi izguba krvi med lesarko operacijo je minimalna, tako tudi samo poškodba tkiv je minimalna. Okrevanje je dosti hitrejše, kot pri klasični operaciji, saj pacient lahko začne takoj hoditi, prav tako lahko gre tudi takoj po posegu domov.

Sama operacija krčnih žil ni zapletena, saj jo opravijo strokovnjaki za krčne žile. Če opazite kakršne koli težave v nogah glede žil, se čim prej napotite do svojega zdravnika. Ne se bati, vse bodo uredili strokovnjaki, vi pa boste kasneje spet brez bolečin. upam, da ne boste nikoli imeli težav s krčnimi žilami in vam ne bo treba na operacijo.