Posted on

David Vidrih je čisto navaden in preprost fant iz osrednje Slovenije ter sin preprostih staršev. No, nekaj od tega pa je le prav napovedal v svojih mladih letih, navsezadnje je danes David Vidrih postal raziskovalec sveta in avanturist. Njegova velika strast so potovanja po različnih deželah. V svojih mladostniških letih se mu še sanjalo ni, da bo postal avanturist in popotnik ter da bo tako vzljubil raziskovanje različnih kotičkov sveta. Tega, da bo njegov cilj v življenju raziskovanje sveta, ni nikoli načrtoval ali pričakoval, prišlo je čisto potiho in nenapovedano. 

V osnovnošolskih letih svojega življenja ni bil čisto odločen, kaj si želi početi v življenju, kakor je tudi normalno, saj od majhnega otroka tega ne moreš pričakovati, je pa imel željo, da bi bil raziskovalec sveta, veterinar, astronavt in izumitelj. 

Ljubezen do potovanj se mu je razvila takrat, ko ko mu je njegov prijatelj predstavil svojega znanca iz Maroka, ki je bila takrat na obisku v Sloveniji, oziroma natančneje takrat, ko sta s prijateljem vrnila obisk v Maroku. Davidovo navdušenje se je začelo že na letališču in med letom z avionom, od tam naprej pa se je njegovo navdušenje le še stopnjevalo ob obisku Maroka. Takoj se je zaljubil v prečudovito naravo in svež zrak, drugačno kulturo in zanimive ljudi. Prav ob obisku Maroka je spoznal in začutil ljubezen do avanturizma in potovanji ter se tako tudi odločil, da svoje raziskovanje sveta nadaljuje. 

Njegovo naslednje potovanje je bilo v Indonezijo, katera je bila njegova prva resna destinacija. Ta ga je seveda čisto prevzela, njegova pot pa ga je po Indoneziji peljala v Mehiko. Zavedal se je, da poleg potovanj obstaja tudi realen svet, v kateremu mora imeti delo in zaslužiti denar za svoje preživetje in potovanja. Ko je zaslužil dovolj denarja za naslednje potovanje pa se je z nahrbtnikom odpravil raziskovat Južno Ameriko. Več o tem kdo je David Vidrih in o njegovih potovanjih pa si lahko preberete na spletni strani www.preberite.si.