Posted on

Potencialne kupce oziroma stranke je potrebno vedno pridobivati na nek način. Več o tem načinu marketinga si lahko preberete tudi na: https://filippesek.com/email-marketing/. Prav tako je tudi potrebno že redne kupce oziroma stranke znati ohranjati. Dandanes imamo tehnologijo, ki nam omogoča lažjo komunikacijo. Eden izmed načinov je tudi email marketing. Tako je lažje vedno ostati v stiku s strankami, saj email ima danes že res veliko ljudi. 

Torej, email marketing bo v neki meri zagotovo učinkovit. Je pa seveda tako kot katerikoli drugi marketing, tudi pri tem začetek težek. Imejte v mislih, da boste morali vložiti v to kar nekaj truda, če hočete da je le ta uspešen in, da boste zraven že rednih kupcev, pridobili tudi veliko novih. Je pa to res poceni način in mislim, da bi vsako podjetje na splošno moralo uporabljati ta marketing. Vemo, da ima veliko ljudi na svetu email, ki ga tudi uporabljajo na dnevni bazi. Najprej je pa potrebno nekam napisati vse svoje redne stranke. Najbolje je seveda narediti kakšno tabelo. To bo prvi korak k uspešnemu email marketingu. Prav tako malo poglejte tudi kdo se zanima za vaše izdelke oziroma za izdelke, ki so podobni vašim. Tako bo email marketing res uspešen. Da ne boste kar nekomu pošiljali emalile, med tem ko lahko pošljete nekomu, ki se bo zagotovo ali pa se bo vsaj delno odzval na to kar prodajate.

Email marketing je na začetku, kot vse ostalo težek. Trud je potreben in ne kar obupati, če rezultatov ne bo takoj. Vemo, da je za vse potreben čas in tako je tudi s to vrsto marketinga. Je pa tudi pomembno, da ime in priimek dobavitelja emaila vključite v svoj marketing, tako bo sporočilo za njega bolj uspešno in večja je tudi možnost, da pa od vas kaj kupi. Prav tako naredite na svoji spletni strani prijavljanje na novice, to pomeni, da jim bodo novice iz vaše trgovin prihajale na njihov email.