Posted on

V prtljažniku vsakodnevno prevažamo kakšne stvari – šolske torbe, nakupovalne vrečke, ki so do vrha napolnjene z nakupljenimi produkti, delovno opremo, pozimi verjetno vozite kakšno lopato, nekateri pa v prtljažnem prostoru prevažajo tudi nafto ali bencin, ki so ga nalili v večje kante oz. cisterne. Korita za prtljažnik so idealna in zelo uporabna za vse, ki vsakodnevno – ali pa vsaj kdaj pa kdaj – v prtljažniku vozite kakšne tekočine, saj bodo korita za prtljažnik poskrbela za to, da se tekočine ne bi razlile po celem avtu.

V prtljažniku se, tako kot tudi na drugih mestih v avtomobilu, umazanija zelo hitro nabira, saj tam vsaj nekaj časa hranimo najrazličnejše stvari in pripomočke za vsakdanje življenje. S tem, ko vanj vnašamo in odnašamo tovor, seveda »naložimo« tudi cel kup najrazličnejše umazanije, ki jo je potem zelo zoprno odstranjevati, sploh če je po celem prtljažniku. Korita za prtljažnik vam čiščenje zelo olajšajo, saj so narejena iz gume in so oblikovana tako, da umazanija ne more preiti na druge dele avtomobila. Ko se v koritu nabere veliko umazanije (oz. ko vas umazanija pač zmoti – lahko je to tudi vsakodnevno), ga preprosto vzamete iz prtljažnika in otresete, po potrebi še umijete z vodo in neagresivnim šamponom ali pa s čistilom, ki je namenjeno posebej koritom in tepihom za avto, nato pa ga vstavite nazaj v prtljažnik in že imate čist prtljažni prostor.

Korita za prtljažnik so narejena iz najboljših in najkakovostnejših materialov v avtomobilski industriji (trenutno je to Rubbasol), ki je brez neprijetnega vonja po gumi in ima dolgo življenjsko dobo. Korita so izdelana po meri, za vsak prtljažnik posebej, tako da vas ne rabi skrbeti, da se ne bi prilegal vašemu avtomobilu; oblikovana so tako, da imajo dvignjene zunanje robove, notranji členi korita pa so tudi narejeni tako, da zadržujejo vso umazanijo in tekočine pred razlitjem po prtljažniku in preostalem avtomobilu.