Posted on

Verjetno se sprašujete, kako vpeljati varčevanje za prihodnost ali pa kako varčevanje vpeljati v mesečno obveznost. Varčevanje predstavlja začetni del skrbi vsakega gospodinjstva. Zelo priporočljivo bi bilo da vsako gospodinjstvo nameni en tretjino svojega mesečnega zaslužka za varčevanje. Varčevanje danes poznam v različnih vrstah. Včasih smo slišali od svojih starih staršev varčevanje je možno samo tako da denar skrijemo v svoje nogavice in podobno. Danes varčevanje obstaja v različnih oblikah. Varčevanje je tako lahko klasično kot dobro poznano depozitno, kjer se je stranka zavezala da bo svoj denar dala v obtok banke za nekakšno obrestno mero. Žal pa zaradi vse večje inflacije pozablja da svoj vrednost pravzaprav izgublja. Tako je finančni trg ustvaril varčevanje v skladih, zavarovalnih produktih, delnicah in tudi v obliki kripto valut. Kripto valuta danes vse bolj poznana oblika plemenitenja premoženja, katera pa pravzaprav od vseh naštetih predstavljala največje tveganje.

Varčevanje si danes lahko izbiramo glede na tveganje katero si izberemo. Tako varčevanje v skladih ponuja nešteto možnosti izbire in možnosti tveganja vaše razporeditve premoženja. Varčevanje si tako lahko izbirate v skladih farmacije, tehnologije, naravnih virih in podobno. Pri varčevanju v skladih pa lahko izbirate tudi možnost zavarovalnih produktov za katerimi vedno stoji izbira skladov.

Plemenitenje svojega premoženja pa seveda lahko oplemenitite z nakupom delnic ali obveznic različnih podjetji, ki so prijavljena na borzo z trgovanjem vrednostnih papirjev. Med njimi so v Sloveniji najbolj poznane delnice Krke, Petrola in druge. Za dobro rast delnici nekatera podjetja kljub dobičkom izplačujejo tudi dividende. V primeru, da se sprašujete kje začeti oziroma kaj izbrati vam svetujemo da si pred tem poiščete strokovni nasvet svetovalcev za finance, ki vam bodo znali svetovati glede izbire varčevanja. Finančni svetovalci bodo z vami skozi krajši vprašalnik presodili kakšnim tveganjem ste naklonjeni in skupaj boste lahko izbrali primerno obliko varčevanja. Vključite varčevanje že danes in poskrbite za svojo pokojnino ali vaš luksuz.