Posted on

Večkrat iščete neke sobne rastline, ki so nekaj posebnega in, ki jo ne pozna veliko ljudi. Kitajski dolar je v bistvu ena izmed ne tako znanih sobnih rastlin. Rastlina mislim, da je že posebna zaradi imena. Ime nas spomni na denar. Ima pa še eno drugo ime, ki pa je poprovkasta pileja. Nekateri to rastlino mogoče poznate, drugi pa še ne. Več si o tej rastlini preberite na: https://jerihonska-roza.si/sobne-rastline/kitajski-dolar/ in si op priložnosti izberite svojo.

Torej kitajski dolar je prav posebna rastlina. Kot že samo ime pove rastlina izvira iz Kitajske. Njeni listi spominjajo na palačinke in ravno zato tudi nekateri to rožo kličejo palačinka. Kakorkoli jo boste vi klicali bo super. Je pa to roža, ki je res čudovita. Ne potrebuje nekaj veliko nege, je pa to tudi rastlina, ki vam bo hitro zrastla. To rastlino oziroma rožo lahko imate tudi začetniki oziroma vsi tisti, ki še mogoče nikoli niste skrbeli za kakršno koli rastlino. Drugače pa je to rastlina, ki jo je največ na Kitajskem. Tam raste na višini tudi do 3000 metrov. Rastlina je navajena mrzlega podnebja, drugače sploh ne bi uspevala na takšni visoki nadmorski višini. Kitajski dolar je v bistvu kar lončnica. Največkrat jo boste tudi kupili tako in tako jo morate potem vzgajati.

Kitajski dolar je rastlina za vsakega. Vsak lahko ima doma to prečudovito rastlino, ki je prelepa. Ne potrebuje veliko nege in tudi nega ne rabi biti zdaj nekaj posebna. Edino pazite da sonce ne bo sijalo točno v njo, ker takrat se lahko listi ožgejo, kar bo potem slabo vplivalo na rast rastline. Drugače pa zraven listov, ima kitajski dolar tudi majhne cvetove. Deluje pa drugače dobro na vaše razpoloženje, saj naj bi v prostoru ustvarjal neko pozitivno energijo. To lahko preizkusite sami, tako da si to rožo oziroma lončnico kupite tudi sami.