Posted on

V pisarni spadajo stoli med najbolj pomemben kos pohištva. Zato je pomembno, da so pisarniški stoli kvalitetni in narejeni tako, da je sedenje na njih udobno. V večini primerov, delavci v pisarnah cel delavnik sedijo za mizami in če stol ni udoben, se to čez čas začenja poznati na telesu. In če prihaja do bolečin pri delu, bo trpela tudi kvaliteta dela. V prid vsem v pisarni, tako delavca kot tudi delodajalca je, da je delovni prostor delavca zelo udoben in sem zagotovo spada tudi udoben pisarniški stol.

Ergonomski pisarniški stol

Tako doma, še posebej pa v pisarni, je potrebno za učinkovito delo imeti udoben pisarniški stol. Taki stoli so najbolj udobni takrat, ko so izdelani ergonomsko. To pomeni, da so pisarniški stoli izdelani tako, da podpirajo zgornji in spodnji del hrbtenice. Prav tako je sedišče izdelano primerno za medenico, da je dovolj podprta. Zraven pa paše tudi podpora za roke in glavo oz. vrat. Le kvalitetno izdelan stol, ki podpira vse dele telesa lahko zagotavlja udobno sedenje več ur. Največji problemi pridejo čez čas, ko se zaradi nepravilnega sedenja na stolu, začnejo bolečine v hrbtenici, ki lahko močno vplivajo na delo. Kvalitetni pisarniški stoli imajo tudi možnosti nastavitve višine sedeža in spremembo kota naslonjala. Vsekakor so kolesca na stolu dodaten plus, če se je treba premikati.

Udobno sedenje

Obstajajo napotki in vaje, ki pomagajo pri bolj udobnemu sedenju. Medtem ko so udobni pisarniški stoli definitivno pomagajo pri udobnem sedenju, pa si lahko pomagate tudi z nekaterimi vajami. Za začetek je dobro vsako uro vstati in se pretegniti. Tako se ne boste zakrčili v enem položaju. Prav tako pa je dobro takrat razmigati tudi vratne mišice, saj te velikokrat trpijo, če gledamo na ekran. In pa seveda priporočljivo je, da si vsako uro odpočijete oči, ki so zaradi ekrana obremenjene.