Posted on

Zimske razmere in vse bolj naraščajoči stroški ogrevanja so realnost vsakega izmed nas. Ogrevanje s kamini postaja cenovno najugodnejša rešitev, enostavno pa njihov nakup opravite s klikom TUKAJ.

Zakaj se odločiti za ogrevanje s kamini?

Kamini so bili nekoč v stanovanjih oziroma hišah edini možen vir ogrevanja prostorov v zimskih mesecih. Z napredkom tehnologije so kamine nadomestili drugi viri toplote, kar pa ne pomeni, da se v tem času ni razvijalo tudi področje kaminov. Če je nekoč veljalo, da so kamini povezani z nečistočo, je napredek na tem področju privedel do tega, da postaja kamin ponovno prva izbira številnih uporabnikov. Zagotavlja namreč tako estetske kot tudi funkcionalne lastnosti, zaradi česar so kamini ponovno postali del luksuznih bivalnih prostorov pri nas in po svetu. Ob tem pa ni nezanemarljivo tudi dejstvo, da predstavlja lesna biomasa trajnostno naravnan vir energije brez ogljičnega odtisa. Z nakupom kamina tako prispevate tudi k ohranjanju narave ter trajnostni izrabi naravnih virov.

 

kamini

 

Kakšen kamin je primeren zame?

Pred nakupom kamina se oglasite pri izbranem ponudniku, ki vam bo glede na vaše prostore svetoval o najboljši možni izbiri kamina za vas. Najboljši so kombinirani kamini na drva (toplozračno-akumulacijski), saj zagotovijo toploto za ogrevanje prostorov tudi več ur po prenehanju gorenja. Na ta način boste prostor segrevali dolgo v noč, kar bi pri drugih virih toplote predstavljalo dodatne finančne stroške, česar si zagotovo ne želite. Ti kamini so idealna rešitev za vse uporabnike, vključno z nizkoenergijskimi in pasivnimi objekti, ki jim vgradnja takega elementa pomembno dvigne tržno vrednost.

Zakaj? Kamini ne predstavljajo zgolj vir toplote, so namreč pomemben element, ki prispeva k estetiki prostora ter zagotavlja idilično okolje za druženje v dvoje ali pa z družino. Številni uporabniki poudarjajo vlogo ognja pri sprostitvi, opazovanje plamenov namreč dokazano vpliva na boljšo relaksacijo telesa, kar vodi v znižane nivoje stresnih hormonov, ki so sicer pogosto povišani zaradi narave službenih, pa tudi zasebnih obveznosti posameznikov.