Posted on

Nepravilen ugriz oziroma krivi zobje nam lahko predstavljajo res veliko nevšečnosti. Rešitev za krivi ugriz oziroma za krive zobe je zobni aparat. Nihče tega nima rad in takrat nastopi tudi skrivanje vašega nasmeha in pa tudi pomanjkanje samozavesti. Krivi zobje res slabo vplivajo na nas. Ampak danes že poznamo rešitev za to in tako se s tem problemom ne boste več rabili obremenjevati. 

Dandanes je vse napredovalo in tako je tudi z zobozdravstvom oziroma v tem primeru ortodont. Tukaj se bodo ukvarjali samo z vašim krivim ugrizom in vam zato dali tudi zobni aparat, če bo le to potrebno. Krivi ugriz se pri nekaterih res pozna bolj, kot pa pri ostalih. Pri tistih z res veliko problematiko neravnega ugriza bodo vam ortodonti dali stalni aparat. To je takšen aparata, ki si ga smai ne morete sneti, ker lahko to stori le ortodont. Zraven tega pa boste za samo čiščenje aparata in zobov uporabljali prav posebne zobne ščetke. Ampak o vsem tem se pa takrat pozanimajte pri ortodontu. Tisti z nekaj malim neravnim ugrizom pa vam bodo prepisali snemljivi zobni aparat. Tukaj se gre za to, da ga morate odstraniti pred vsakim obrokom. Prav tako pa ne rabite imeti posebnih zobnih ščetk.

Zobni aparat vam bo še kako olajšal vaše življenje. Vaši zobje bodo postali ravni in nasmeha ne boste več rabili skrivati, če to delate zaradi krivih zob. Ortodonta se ne rabite bati, saj vam tukaj ne bodo delali zobnih plomb ali se kako drugače ukvarjali z vašimi zobmi. Tukaj vam bodo samo vaše krive zobe ravnali in tako boste prišli do filmskega nasmeha, s katerim boste zadovoljni. Prav tako bo vaša samozavest prišla nazaj. Oglasite se pri najbližjem ortodontu in ga povprašajte o zobnih apartaih. Je pa še nekaj, da so aparati brezplačni pri otrocih, odrasli jih pa morate plačati.