Posted on

Čistilna naprava spada med bolj pomembno opremo hiše. Njena naloga je, da vse odpadne vode prečisti, preden se vrnejo v okolje. Na ta način vsaka hiša prispeva k bolj čistemu okolju. Ker obstaja več vrst čistilnih naprav https://cistilnanaprava.com/, je dobro vedeti, kakšne so razlike med njimi, da se lahko res odločite za tisto pravo. Ločimo med biološko čistilno napravo v plastičnem ohišju, biološko čistilno napravo v betonskem ohišju in betonsko čistilno napravo. Vse čistilne naprave imajo svoje prednosti in slabosti, vsekakor pa čistilna naprava pomemben del vsakega objekta, ki nima dostopa do komunalnega omrežja.

čistilne naprave

Biološke čistilne naprave v plastičnem in betonskem ohišju

Med bolj popularnimi čistilnimi napravami so biološke čistilne naprave. Prednost teh čistilnih naprav je dejstvo, da so zaradi svoje zasnove zelo prijazne za okolje. V njih potekajo izključno naravni procesi in nimajo nobenih strupenih snovi, ki bi bile potrebne za normalno delovanje. Pomembna lastnost čistilnih naprav je dejstvo, da ne povzročajo nezaželenih vonjev in niso glasne. Betonske biološke čistilne naprave so primerne tako za mokro, kot za suho področje, ki je lahko zahtevno. Enako pa velja tudi za biološko čistilno napravo v plastičnem ohišju. Poleg tega je ta vrst čistilnih naprav zelo lahka in se jo zato lahko vgradi v tudi bolj zahtevna področja. Ne glede na vrsto, sta obe vrsti bioloških čistilnih naprav trdni, zato ni strahu, da bi se odpadna voda izlila v podtalnico ali pa bi se onesnažila pitna voda

Betonska čistilna naprava

Betonska čistilna naprava je najbolj trdna izmed vseh vrst čistilnih naprav. Zanjo je značilno, da je zelo močna in vzdržljiva. Postavite jo lahko na vsa mesta, kjer je za pričakovati, da bodo večji napori. Navadno se jo vgradi globje v zemljo. Ta čistilna naprava je tudi neslišna in vas njeno delovanje ne bo motilo pri vsakdanjih opravilih. Zaradi svoje sestave pri njej tudi ni potrebnega pogostega čiščenja.