Posted on

Za lesena okna cenik je različen glede na to, kaj potrebujete za vašo stavbo. Tukaj je okviren cenik lesenih oken, ki so kakovostna in primerna za novogradnje ali pa za starejše stavbe. Ko iščete za lesena okna cenik, je pomembno to, da primerjate enaka okna med seboj in enak material ter kakovost izdelave, drugače ne boste dobili dobrih rezultatov. Najbolje se je posvetovati kar s prodajalcem, da vam vse pojasni in vas izpraša, kaj točno potrebujete in vam potem pošlje okvirni predračun za vaše potrebe.

lesena okna cenik

Za lesena okna cenik je odvisen od tega, koliko oken boste naročili in kakšno vrsto zasteklitve boste izbrali. Vendar je za lesena okna cenik odvisen tudi od tega, ali vam bodo vgradili okna v novogradnjo ali pa v starejšo hišo, kjer so okna že vgrajena. Taka okna namreč morajo najprej odstraniti iz stavbe in varno odpeljati ter reciklirati, kar vas bo stalo nekoliko več. Vendar se splača, ker boste zaradi novih oken prihranili na ogrevanju in denarju, če gledamo dolgoročno.

Lesena okna so izjemno cenjena in so najbolj prodajana med vsemi okni, ker gre za naraven material, ki je večen in prijazen do ljudi ter tudi do narave, ko taka okna čez mnoga desetletja odslužijo svojemu namenu. Običajno le zato, ker se tehnologija izdelave stekel in izoliranja spreminja in so okna v tem smislu vedno boljša. Lahko pa tudi, da si boste nekoč v prihodnosti omislili pametna okna na katerih boste delali marsikaj.

Za vas bo gotovo za lesena okna cenik pomemben, zato se posvetujte s prodajalcem, da pošlje mojstra na vašo lokacijo, da preveri koliko oken imate, kako velika so in kako se odpirajo. Vprašal vas bo tudi, ali želite dvojno ali trojno zasteklitev in katera stekla. Priporočajo se termopan, ker zadržijo zvok, toploto in signale od zunaj ter znotraj navzven, zato so najbolj varčna. Nekoliko so dražja, vendar se splačajo dolgoročno, ker vam bodo prihraniti veliko za ogrevanje ter živcev zaradi zunanjega hrupa. Imeli boste popoln mir.

Kakovost bivanja z novimi okni bo gotovo veliko boljši od tega, kar imate sedaj, kar boste gotovo občutili že prvi dan, ko bodo ta okna vgradili. Za vgradnjo in za menjavo potrebujejo zgolj en dan.