Posted on

Plinski žari ponujajo peko na plinskem žaru, ki je tako enostavna, kot vrtenje gumba, vendar morda ne boste izkoristili vseh prednosti, ki vam jih nudijo plinski žari Furlan. Pokrili bomo vse, kar morate vedeti o uporabi plinskega žara, vključno z nasveti za izkušene peke na žaru. Plinski žari so nedvomno priročni. Ni se vam treba mučiti z iskanjem prave vrste oglja, odstranjevanjem porabljenega pepela ali iskanjem najboljšega načina za prižig. Ali lahko preprosto obrnete gumb in pečete? Seveda, vendar bo vaša hrana okusnejša, če začnete s čistim, predhodno ogretim žarom. Tukaj je najboljši način, da zagotovite, da pripravljate hrano na žaru vrhunske kakovosti.

 plinski žari

Preden začnete, preverite rezervoar za propan, da se prepričate, ali ima dovolj goriva. Vsekakor ne želite, da vam na polovici pečenja na žaru zmanjka propana! Od tam odprite pokrov žara in obrnite ventil rezervoarja za propan v nasprotni smeri urinega kazalca, dokler ni popolnoma odprt. Enega od gorilnikov vključite in pritisnite stikalo za vžig. Če ne sveti, boste morda morali zamenjati baterije. Plinski žari se lahko prižgejo tudi ročno z dolgo vžigalico ali vžigalnikom.

Ko se prižge prvi gorilnik, nastavite druge gorilnike na visoko temperaturo. Zaprite pokrov in pustite, da se žar predgreje 10 do 15 minut. Zelo pomembno je, da začnete s čistimi rešetkami žara. Zažgani koščki ne samo dajo neprijeten okus, ampak lahko povzročijo tudi prijemanje hrane. Ne boste dobili popolnih funkcij žara, če se vam polovica zrezka prilepi na žar! Ko je žar predgret, očistite rešetke žara z žično krtačo.

Nato rešetke žara začinite z majhno količino olja, da jih dodatno zaščitite proti prijemanju. Zloženo brisačo potopite v nevtralno jedilno olje in jo primite s kleščami z dolgim ​​ročajem. Z brisačo podrgnite po rešetkah žara in jo premikajte od zadnje strani žara naprej, da zaščitite roke. Ko je žar predgret, očiščen in naoljen, lahko začnete kuhati svoje najljubše recepte za žar. Prilagodite toploto tako, da zavrtite gumbe gorilnika, izklopite enega ali več gorilnikov, če želite ustvariti indirektno toplotno cono. Plinski žari so izjemno kakovostni in tudi cenovno ugodni, zato se plinski žari splačajo za vsakršno kuhanje.