Posted on

Svoje telo bi vsi morali negovati in zanj poskrbeti tako kakor je treba, saj naše telo in vsi organi v njem opravljajo mnoge funkcije, ki omogočajo naše delovanje in preživetje. Vendar pa tudi ob skrbi na sebe lahko naletimo na različne težave, kot so prehlad, vnetja in okužbe. Različne bolezni se nam pojavijo, kadar se naš imunski sistem poslabša. To pomeni, da moramo skrbeti tudi za naš imunski sistem, kar pa naredimo tako, da zaužijemo dovolj sadja, zelenjave, vitaminov, mineralov, vlaknin in beljakovin. Koristni nasveti kako odpraviti prehlad pa so vam na voljo na spletni strani www.farmedica.si.

Velikokrat se nam pojavi nadležen prehlad, tako v hladnejših mesecih kakor tudi skozi celo leto. Da bi preprečili nadležen prehlad v poletnih mesecih in v času počitnic ter obiska morja, moramo poskrbeti tako, da nimamo mokrih las ali da ne nosimo na sebi mokrih oblačil, da smo dovolj oblečeni, čeprav je vroče in da si redno umivamo roke, da nebi prenesli v svoje telo škodljive viruse in bakterije.

prehlad

Prehlad se pravzaprav pojavi pojavi kadar smo zaprti v toplem in suhem prostoru, saj se tam bakterije najlažje in najhitreje pojavijo ter razmnožujejo. Prehlad največkrat okuži otroke, in sicer tudi do šestkrat letno, medtem ko pa ga odrasli prebolijo le do dvakrat letno. Prehlad pogosto spremljajo simptomi kot so zamašen nos, glavoboli, kašelj, slabo počutje, bolečine v sklepih in mišicah, vročina in boleče oči. Marsikdaj je tudi pogosto, da zamenjamo prehlad ali gripo. Gripo prepoznamo po istih simptomih kakor prehlad, vendar so ti bolj izraziti, le zamašen nos se ne pojavlja. Prehlad traja sedem dni, če pa ga začnemo zdraviti pravočasno, ob prvih znakih, ga lahko skrajšamo za dan ali dva. Za več informacij o prehladu in njegovem zdravljenju, potem obiščite spletno stran www.farmedica.si.