Posted on

Pri izbiri primernega senčila moramo biti pozorni na različne elemente. Bodisi estetika, skladnost s stilom hiše, bodisi lastne preference, predvsem pa uporabnost izbranega senčila, skratka biti moramo pozorni na vse to.

Pozabimo na trenutek na estetiko in lasten okus, vedeti moramo, da nas v prvi vrsti senčila ščitijo pred različnimi dejavniki, pred svetlimi, močnimi sončnimi žarki zjutraj, ko bi radi mogoče še malo spali, pa pred radovednimi sosedi, ki hočejo vedeti vsak trenutek, kaj le doma počnemo. Skratka, naš dom in mi potrebujemo zaščito. Zatorej je pomembno pazljivo izbrati vrsto senčila.

Pomislimo za trenutek, kakšna je sploh naša izbira.

Žaluzije

Na izbiro imamo notranje ali pa zunanje žaluzije. Z obračanjem enostavno uravnavamo jakost svetlobe po želji, estetske so na pogled pa še dolgo jih boste imeli, saj žaluzije so ena izmed tistih vrst senčila, ki imajo zelo dolgo življenjsko dobo.

senčila

Rolete

Rolete nudijo nekoliko boljšo zaščito, tudi daljšo življenjsko dobo imajo, le nekoliko dražje so. Res je pa, da nudijo zaščito še pred morebitno točo in podobno.

Roloji

Tudi roloji so priljubljena izbira senčila, tukaj se mogoče lahko bolj igrate z barvami in z različnimi oblikami, nudijo pa tudi odlično zaščito, ne samo pred soncem, ampak tudi pred dežjem in vetrom.

No mi smo vam dali nekaj predlogov, preden se odločite za nakup se prepričajte, da ste prav izbrali, senčila ne morete menjati vsako leto, ne spreminjajo se vsako sezono, tako kot modna oblačila.