Posted on

Fizioterapija Maribor je medicinski poklic, ki pomaga obnoviti delovanje in gibanje pri pacientih, prizadetih zaradi invalidnosti, bolezni ali poškodbe. Fizioterapija Maribor na strokovnem nivoju je izjemno uspešna, ker ima usposobljene in srčne fizioterapevte, kateri se posvetijo vsakemu pacientu posebej. Cilj fizioterapije je pomagati bolnikom, da si povrnejo normalne funkcionalne sposobnosti z uporabo naravnih tehnik, kot so motivacija, vadba, terapevtska oprema in izobraževanje.

 fizioterapija Maribor

Katere terapije izvaja fizioterapija Maribor?

Fizioterapevti so zdravstveni delavci, ki proučujejo medicinske predmete, kot so anatomija, fiziologija, nevroznanost in druge sorodne vede, da bi diagnosticirali, zdravili in rehabilitirali bolnike s telesnimi okvarami in motnjami. Pri obravnavi pacienta pristopijo celostno in obravnavajo telo kot celoto, ne pa le na specifične vzroke poškodb in bolezni. Fizioterapija Maribor je v tem med vodilnimi pri nas.

Manualna terapija je znana tudi kot mobilizacija in se nanaša na uporabo rok za mobilizacijo prizadetih mehkih tkiv in sklepov. Fizioterapevti izvajajo ročni pritisk z rokami, da mobilizirajo sklepe in mehka tkiva, da zmanjšajo bolečino, ki nastane zaradi okorelosti sklepov ali mišičnih krčev. Znano je, da je ročna terapija koristna pri zdravljenju mišično-skeletnih stanj, kot je kronična bolečina v hrbtu. Ta ročni pristop se uporablja iz naslednjih razlogov: za izboljšanje krvnega obtoka po telesu, za izboljšanje gibanja prizadetih delov telesa, da omogoči odvajanje tekočine iz različnih delov telesa, za zmanjšanje bolečine in nelagodja ter vaje.

Terapevtske vaje so velik del terapij, ki jo izvaja fizioterapija Maribor. Fizioterapevti lahko vključijo vadbo v svoj načrt zdravljenja na dva načina. Prvič, uporablja se lahko med fazo okrevanja določenih stanj, kot so operacije in športne poškodbe, ki vplivajo na splošno mobilnost pacienta. V takih primerih so priporočljive nežne vaje, kot sta hoja in plavanje. Drugič, lahko se naučijo posebnih vaj za krepitev prizadetega dela telesa. Na primer, v primeru pareze (blage ali nepopolne paralize), ki jo povzroči možganska kap, lahko fizioterapevt sestavi vaje za krepitev prizadetih okončin. Te terapevtske vaje morate redno ponavljati v določenem časovnem obdobju po nasvetu vašega fizioterapevta.

Ultrazvok je terapija, kjer se oddajajo visokofrekvenčni zvočni valovi, ki spodbujajo celično aktivnost in krvni obtok. Zdravi globoke poškodbe tkiva. Pomaga zmanjšati bolečino, mišični krč in pospeši proces celjenja. Včasih fizioterapija Maribor priporoči tudi tovrstno terapijo.

Naprava TENS lahko pošilja električni tok v prizadeti del telesa, tako da živci prenehajo pošiljati signale bolečine v vaše možgane. Prav tako spodbuja sproščanje naravnih hormonov, ki ubijajo bolečino, imenovanih endorfini, iz vaših možganov. Uporablja se pri kroničnih bolečinskih stanjih. Na prizadetem delu telesa se uporablja lahko tudi koncentriran in ozek laserski žarek. Najbolj učinkovit je pri zdravljenju poškodb mehkih tkiv in kožnih bolezni. Uporablja se tudi pri tendonitisu in drugih vnetnih stanjih. Spodbuja celjenje tkiva, zmanjšuje bolečino, oteklino in vnetje. Pomaga tudi pri razgradnji pooperativnega zadebeljenega brazgotinskega tkiva in pospešuje regeneracijo poškodovanih celic. Kaj vse ponuja fizioterapija Maribor se pozanimajte pri njih.

Ne glede na tehniko, ki jo fizioterapevt uporablja, ne bo imela želenega učinka, če ne sprejme določenih sprememb življenjskega sloga. Na primer, če oseba trpi za spondilitisom, je poleg fizioterapevtskih sej treba posvetiti pozornost glavnim ohranjanje pravilne drže med stanjem, spanjem in sedenjem. Sodelovanje pacienta je enako pomembno, kot fizioterapevtovo. Naročite se na brezplačen posvet, da ugotovite, kako vam lahko pomagajo.