Posted on

Izbira pravilnih pnevmatik in letnih gum je zelo pomemben faktor za vaše vozilo saj vam omogočajo najbolj osnovno stvari in sicer da vozilo lahko pelje po cesti. Sigurno je bolje da imamo nameščene odlične letne gume kot pa draga in lepa aluminijasta platišča saj bodo gume tiste, ki nas bodo reševale med nesrečo in ne obratno.

letne gume

Michelin, Continental, Pirell, Goodyear in Bridgestone so najbolj priporočeni proizvajalci pnevmatik. Priporočene so tudi letne gume proizvajalcev Hankook, Falken, Nokian, Kumho, Fulda, Vredestein in Semperit. Letne gume z najvišjo oceno imajo najboljše lastnosti na mori in suhi cesti, povzročajo minimalen hrup, preprečijo nastanek akvaplaninga ter poleg vsega pa imajo zelo majhen vpliv porabe goriva pri vožnji. Letne gume, ki so ocenjene kot priporočene pnevmatike imajo tudi odlično vodljivost in oprijem na mokri in suhi cesti ampak malo bolj občutno vplivajo na porabo goriva, prav tako so pa hrupnejše. Vsekakor vam pa strokovnjaki odsvetujejo uporabo in nakup gum proizvajalcem Nankang, ki so drastično slabše na mokri oziroma vlažni cesti, še posebej pri zaviranju in vodljivosti.Apollo,Vredestein in Falken proizvajajo letne gume z najboljšim razmerjem med kvaliteto in ceno.

Če iščete letne gume, ki imajo najboljše lastnosti in vam cena ni tako pomembna so Michelin, Dunlop in Continental zagotovo najboljša izbira. Ker pa tudi v avtomobilski industriji napredujejo trendi, imajo tudi gume, ki zagotavljajo, da so prijazne do okolja oznako “eko”, čeprav se zaradi te lastnosti izgubi kvaliteta, saj je zmes pnevmatik drugačna. Če niste prepričani katere letne gume izbrati, obiščite spletno spletno trgovino superguma.si ali jih pokličite na telefonsko številko, ki jo najdete v omenjeni spletni strani in vam bodo z veseljem pri izbiri pravih gum pomagali. Letne gume so po zakonu lahko nameščene na vozilu le od 15. marca in do 15. novembra,