Posted on

Selotejp, drugače poimenovan še lepilni trak, je nepogrešljiv element podjetij, ki se ukvarjajo s skladiščenjem in pošiljanjem izdelkov, pa tudi za ostala podjetja, kjer se vedno najde potreba po lepljenju. Naročilo selotejpa preko spleta pa predstavlja hitro in zanesljivo rešitev potrebe po selotejpu. Prav tako pa je spletna ponudba navado široka in raznolika, kar pomeni, da je primerna za najrazličnejše potrebe podjetij.

selotejp

Selotejp se običajno uporablja za lepljenje dveh površin skupaj, največkrat gre tu za zapiranje škatel in drugih oblik paketov. Tako selotejp zagotovi celovitost paketa in varno zadrževanje njegove vsebine, kar je predvsem za različna podjetja velikega pomena. Ker so paketi in materiali embalaže različni, so tudi selotejpi različnih dimenzij, moči in imajo različne lepilne nanose. Tako je za lepljenje valovite lepenje primerna ena vrst selotejpa, za karton, ki ni recikliran pa druga.

Vrste selotejpov
Tako poznamo selotejpe, ki so široki 48 milimetrov ali pa 75 milimetrov, ti dve dimenziji sta najpogostejši. Za standardne selotejpe znaša dolžina navitja 66 metrov ali 132 metrov, za strojne pa 660 metrov ali pa 990 metrov. Moč selotejpa pa je odvisna od količine plasti lepila. Lepilo je lahko solvent oz. naravni kavčuk, akril oz. lepilo na vodni osnovi ali pa sintetični kavčuk oz. hot melt. Izbira lepila je odvisna od temperaturnih okolij, v katerih se bo selotejp uporabljal ter od podlage, kamor bo nalepljen. Pri izbiri selotejpa je torej pomembno razmisliti o teh parametrih, da bi izbrali najbolj primernega.

Kadar se selotejp uporablja v namene pakiranja je pomembno, da je kvaliteten. Za večjo prepoznavnost in prilagojenost podjetju, pa je lahko lepilni papir opremljen tudi z logotipom podjetja, z informacijami o podjetju ali pa s posebnimi barvami. Za lažjo uporabo se lepilni papir navadno namesti na ročno držalo, s pomočjo katerega je meritev dolžine olajšana. Izbira pravega selotejpa je pomembna, saj sta v nasprotnem primeru podjetju odvzeta čas in učinkovitost.