Posted on

Vsak pravi hribolazec ve, da je od dobrega pohodnega čevlja odvisno udobje med športno aktivnostjo. Čevelj nam mora ob vsakem stiku noge s površino nuditi ustrezen oprijem in stabilen korak. Pri francoskem proizvajalcu športnih oblačil in obutve Salomon je prav izdelava kakovostnih pohodnih čevljev vedno na prvem mestu. Primerno pohodno obutev v njihovi kolekciji lahko najdemo prav vsi, ne glede na to, ali smo v naravi le dvakrat na leto ali pa vsak dan.

Možnost izbire je res ogromna. V kolikor niste ravno vešči nakupovanja pohodne obutve, se pred odhodom v nakupovalne centre dobro pripravite na nakup. Važno je, da natančno veste, za kakšne vrste pohodov kupujete čevlje. Bo namenjen za vzpone po terenu nad 2000 m? Ali pa se boste gibali po nekolikem nižjem hribovitem svetu, kjer ne potrebujete tako visokih in robustnih čevljev. Od pohodnih čevljev Salomon lahko pričakujemo vse, kar se od vrhunsko izdelanega izdelka lahko pričakuje. Udoben, stabilen korak v vsakem trenutku. Na vsaki podlagi se bodo Salomon pohodni čevlji odlično obnesli. Noben blatni kolovoz ali skrita korenina jih ne bo presenetila. Vaše gibanje bo stabilno in lahkotno, zaradi nizke teže pohodne obutve boste po nekaj kilometrih skoraj pozabili, da jih nosite na nogah. Za deževne in zimske dni imamo na voljo tudi pohodne čevlje z Gore-TEX membrano, ki je preprečuje vdor vode v čevelj. Ker so nekoliko toplejši od modelov brez membrane so nekoliko manj primerni za vroče poletne dni.

Pohodni čevlji Salomon

Za vsak pohodni čevelj Salomon je značilen tudi kvaliteten podplat, ki bo preprečeval neželene zdrse med hojo. Guma je zgrajena iz najnovejših materialov in je testirana na vseh mogočih podlagah v vsakem vremenu. Vložki v čevlju so iz antibakterijske zaščite, obenem pa skrbijo za zračenje čevlja in svež občutek med hojo. Poleg tega še dodatno absorbirajo udarce med hojo ter tako še dodatno blažijo vsak naš korak. Sistem zavezovanja je preprost in enostaven. Tudi skrbi, da bi se vam vezalke ves čas odvezovale, so povsem odveč.

Dejstvo je, da pohodnih čevljev ne kupujemo samo za eno sezono, vendar jih lahko ob primerni rabi in skrbi uporabljamo tudi več let. Zato naj vam ne bo težko odšteti kakšen dodaten bankovec več, saj kasneje dobrega nakupa zagotovo ne bomo obžalovali.