Potrebujete očala na recept

Ste slabovidni oz. imate težave z očmi? Ne veste kje bi lahko najlažje dobili očala na recept. Bogata ponudba očal na recept se nahaja v centru Trnovo, ki je eden od očesnih centrov, ki se ukvarjajo z optiko in še mnogimi drugimi storitvami, ki olajšajo življenje nas ljudi.

Kot že sami veste vam napotnice za brezplačna očala oz. očala na recept pripadajo na vsake dve leti. Odvisno od tega ali smo daljnovidni ali kratkovidni. Če smo kratkovidni je starostna omejitev za tovrstne napotnice do 63 let. Pri dalnovidnosti pa teh omejitev za enkrat še ni. Vrednost naročilnice je odvisna od vrste dioptrije, ki jo ima posameznik. Tudi čakalna doba za očala je od 1 do 6 mesecev.

očala

Preden pridobimo napotnico je potrebno opraviti pregled oči pri optiku, ki določi kakšno dioptrijo ima posameznik. Nato vam napišejo napotnico za očala na recept. Pomembno je še da omenimo, da napotnica velja le en mesec od roka pregleda vaših oči. Očala so zelo pomembna za odpravljanje težav z vidom. Primerna morajo biti tako za odrasle kot za otroke. Center Trnovo vam nudi različne vrste očal, ki so primerne za odrasle in otroke. Bogat izbor okvirjev vam ponuja široko izbiro tako, da se bo prav za vsakega našlo nekaj kar potrebuje za boljši vid.

Poleg očal na recept poznamo še sončna očala, ki varujejo vaše oči pred škodljivimu UV žarki ter jih tako zaščitijo pred težavami. Taka očala so primerna predvsem za poletne dni saj zna biti vožnja proti soncu utrujajoča za vaše oči z očali pa to težavo odpravite saj zmanjšate bleščanje in tako sebi in drugim omogočite varno vožnjo do cilja, ki ste si ga tisti dan izbrali za končno destinacijo. Če si želite videti dobro torej hitro h okulistu, da skupaj rešita težavo.